Парламентарни избори 2021: Вижте нашата програма

Веселин Калановски

Общински съветник в София

Веселин Калановски е роден в гр. София, семеен с четири деца. Завършва магистратура по актьорско майсторство в ВИТИЗ (НАТФИЗ) в класа на проф. Енчо Халачев. Участва като актьор в десетки театрални, филмови и телевизионни проекти. Член на УС и Зам. председател на АртистАутор (сдружение за закрила на авторски и сродни права на актьорите). Съосновател и Председател на УС (до 2001 г.) на Свободен театър. Преподавател по акт. майсторство (до 2004 г.). Участвал е като член в комисията за субсидии на театрални проекти към МК.

Активен участник в гражданските протести през последните 31 години. 

Убеден е, че България ще се превърне по-добро място за живот, чрез възстановяване на правосъдието и развитие на гражданското общество в държавата. Вярва, че едни от основните приоритети на българското общество трябва да са опазването и създаването на условия за развитие на културата, образованието и науката.

Участва в Инициативния комитет за учредяване на Движение „Да, България“. Член е на Националния и Изпълнителния Съвет на “Да, България”, както и на местната организация на партията в София – район Оборище.

Кандидат за народен представител от листата на „Да, България!“ на парламентарните избори през 2017 г.

Общински съветник в Столичен ОС от групата на Демократична България – мандат 2019 / 2023 г.

Общински съветници

Веселин Калановски в социалните мрежи:

  1. LinkedIn
  2. Instagram
  3. Уебсайт

Медиатека

Двама многодетни бащи - Георги Илиев и Веселин Калановски

Двама многодетни бащи - Георги Илиев и Веселин Калановски

Четвърти дебат на кандидатите за общински съветници в София на Да, България

Четвърти дебат на кандидатите за общински съветници в София на Да, България

Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK