Национална контролна комисия

Националната контролна комисия (НКК) е контролният орган на Движение Да, България. Състои се от седем редовни и трима резервни членове, избирани от Националната конференция за срок от три години. При предсрочно прекратяване на мандата на редовен член, неговото място се заема от резервен член. Членовете на НКК не могат да бъдат членове на други органи на Движението, нито да се кандидатират за изборни длъжности в органите на публичната власт. Редовните членове на НКК избират председател помежду си. НКК може да бъде сезирана от всеки член на Движението. С приетите правила за работа на НКК можете да се запознаете тук. НКК заседава и приема решения при присъствие на не по-малко от петима членове и приема решения с подкрепа от не по-малко от 4 гласа.

В правомощията и задълженията на Националната контролна комисия попада да:

Кратките биографии на председателя и членовете на Националната контролна комисия са достъпни по-долу. За подаване на сигнал към НКК можете да използвате формата за връзка или следния адрес на ел. поща: [email protected] . Преди да подадете сигнал към НКК, моля запознайте се с условията, при които той е смята за допустим.

Повече информация за дейността на комисията можете да откриете в Устава на „Да, България!“

Структура на „Да, България!“

Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK