Скъпи приятели,

Благодарим ви за готовността, с която се отзовахте на призива да извадим мафията от изборите, като станете застъпници на  КП „Движение Да България“ в предстоящите избори.

Застъпниците подпомагат и представляват интересите на кандидатите на КП „ДВИЖЕНИЕ ДА БЪЛГАРИЯ“ (Зелените, ДЕОС) в изборния ден.

Застъпниците се вписват в публичен регистър на ЦИК. Всеки български гражданин може да бъде застъпник само на една политическа формация.

Застъпниците могат да са във всяка секция през целия ден и трябва да присъстват в избирателната секция в най-важния момент – отчитането на изборния резултат в конкретна секция, за да проследят броенето на гласовете и да вземат копие от протокола на секционната комисия.

Застъпниците на коалиция „Движение Да, България“ не получават възнаграждение за своя труд. Те са доброволци. Получават обучение и логистична помощ от щаба на „Да, България!“ по време на кампанията и в изборния ден.

За допълнителни въпроси по организацията и протичането на изборния ден – моля, свържете с нас на [email protected] или на тел. 0889 081198