Свилен Трифонов

Народен представител

Част от Изпълнителен съвет, Народни представители

Свилен Трифонов е избран за народен представител от парламентарната група на „Продължаваме промяната – Демократична България“ в 49-ото Народно събрание от 15 МИР – Плевен. Член на Комисията по земеделието, храните и горите, както и на Комисията по превенция и противодействие на корупцията.

Свилен Трифонов е юрист със солиден опит в гражданското и търговското право, в областта на енергетиката, както и в управлението на процеси и екипи в частния сектор. Притежава и над 17-годишен процесуален опит. След успешно изкаран курс, в края на 2022 г. е вписан като медиатор в Регистъра на медиаторите към Министерство на правосъдието.

Заместник-председател е на Общинския съвет в град Плевен, както и председател на постоянната комисия по „Законност и контрол по изпълнение на решенията“ към местния парламент. Учредител е и председател на местната организация на движение „Да, България“. Свилен Трифонов има магистърска степен по право и по икономика със специалност „Счетоводство и одит в нефинансовите предприятия“. Роден е в Плевен, където живее, работи и участва активно в политическия живот.

Свилен Трифонов

Свилен Трифонов в социалните мрежи:

Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK