• Член на националния съвет на „Да, България!“ и общински съветник в Столичен общински съвет (2019-2023)

Симеон Ставрев е софтуерен инженер с над 15 години стаж в IT сферата. Завършил е Софийската Математическа Гимназия. Бакалавър по информатика от Нов Български Университет. Има дългогодишен опит в разработката на уеб сайтове и мобилни приложения. Общински съветник в Столичен общински съвет (2019-2023).

Активно протестиращ през 2013 година срещу завладяната държава и корупционния модел на управление на страната. Редовно участващ в акциите за защита на природата на България. Споделя идеята за дълбоки и цялостни реформи във всички сектори. В „Да, България!“ вижда трансформираната енергия на гражданския протест от 2013 в политическа сила.

Координатор на тематичната работна група „Регионално развитие, транспорт и инфраструктура“ на „Да, България!“. Един от инициаторите на кампанията на движението за построяването на магистрала Хемус. Участва в дискусии на живо по темите инфраструктура, транспорт и София. Член на Националния съвет на партията. Доброволец програмист и редактор съдържание към demokrati.bgsofia.demokrati.bgdabulgaria.bgmagistralahemus.bg. Съавтор на програмата за управление на София на арх. Борислав Игнатов в сектор „Транспорт и инфраструктура“. Част от екипа за анализ на бюджета на Столична община в „Да, България!“.

В свободното си време обича да пътува. Обиколил е повечето страни в Европа, но най-добре се чувства след преход до някоя хижа в планината. Чете книги – предимно исторически романи, журналистически разследвания, икономически анализи или биографии на политици. Гледа предимно европейско кино и се опитва редовно да ходи на театър. Доброволец в организацията на няколко музикални фестивала. Най-ценни за него обаче си остават споделените моменти с приятелите и семейството.

 

Предстоящи събития

Няма намерени резултати

Последвайте ни