Веселина Панайотова

Част от Национална контролна комисия

Най-важното накратко:

Завършила съм Елмайра Колидж, Ню Йорк, САЩ с две специализации в Бизнес Администрация Маркетинг и Мениджмънт. През 2004 се върнах в България и започнах работа в Проктър и Гембъл като така стартирах 15 годишен корпоративен опит общо в три компании – P&G, Фикосота и Карлсберг, като в последната постигнах най-високата точка в кариерно развитие на позиция търговски директор. Начинът на живот не ми позволяваше да бъда майката, която исках да бъда и през последните три години съм бизнес консултант за малък и среден бизнес през www.veselinapanayotova.com Член съм на УС на Фондация Импакт драйв (www.impactdrive.eu ), чиято мисия е развитие на капацитет в НПО сектора и отговарям за развитие на стопанската дейнсот. Активните проекти са www.digicoms.eu, www.momgotajob.eu . В момента завършвам магистратура Икономика и право към СУ.

Обществените каузи, които съм защитавала:

През 2008 бях част и подпомагах Сдружение настоящи и бъдещи майки, което беше инициаторът за промяна на срока на високоплатеното майчинство на 410 дни. През 2017 водих активна кореспонденция за отпадане на 4та доза пневмококова ваксина чрез Ваксинко, която доза бе премахната в последващия имунизационен календар. Личната ми кауза в момента е икономическо овластяване на жени, която работя през проекта momgotajob, свързан и с ЕС директива 1158/2019.

Работа за “Да, България!” дотук:

Работата ми в “Да, България” до момента се състои от два елемента:
МО Стара Загора – профилиране по DISC модел на кандидат депутати с цел разбиране на личността и как най-добре да взаимодействат с други хора.

МО Лозенец – Мисия Кестен 2 вълни – организиране, ангажиране, изпълнение и комуникиране на мисията с цел припознаване и разрастване; събиране на подписи на масички за явяване на избори и агитиране на масички за кандидат-депутати; работа в СИК като член и впоследствие секретар. “Tи броиш” – застъпник, подпомагане на PR първа кампания (2021), прозвъняване на членове за включване в СИК втора кампания.

Мотивация

Аз имам знанието от 1. бизнеса за привеждане на процеси в действие и 2.НПО сектора за поставяне на важността за качеството на работа с цел устойчивост. Симбиозата между бизнеса и НПО сектора ми дава възможност да имам гледна точка, която ми помага да знам важността на спазването на правилата и в същото време да взема впредвид и човешката гледна точка. Работата ми с хора на различни нива – корпоративно, консултантско и гражданско, ми дават възможност да преценявам силните и слабите страни на личността. Вярвам, че житейският ми опит ме научи на търпение, граници, спокойствие и категоричност. Знам, че правилата се пишат от хора и поставям въпроси преди приемането на правилата. Веднъж съгласувани и приети те – правилата – следва да бъдат спазвани и уважавани. Вярвам, че професионалният ми и житейски опит ще подпомогнат организацията на “Да, България” в НКК.

Веселина Панайотова

Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK