Христо Иванов: Арена Бургас е корупционното бижу на Борисов

09 март 2021, вторник Viber

Христо Иванов: Арена Бургас е корупционното бижу на Борисов

Включване на живо пред “Арена Бургас” направиха съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов, водачът на листата в Бургас “Ивайло Мирчев” и общинският съветник от Бургас и кандидат на втора позиция в листата – Димитър Найденов, за да обърнат внимание на поредния корупционен обект, станал и обект на хвалби от страна на премиера Борисов: 

“Арена Бургас” е по-скоро корупционно бижу, отколкото спортно бижу.” – заяви Христо Иванов. 

В посветения на залата лайв Ивайло Мирчев поясни, че започналата през 2014 г. зала “Арена Бургас” е била с първоначална цена от над 30 млн. лв., а днес доближава 100 млн., 80 млн. от които са вече похарчени. Обяснението на Мирчев беше, че са направени огромни надценки в оборудването на залата.

“Цената на един стартов пистолет за лекоатлетическата писта, е колкото на един хубав лаптоп. Обаче за тази зала цената му е 200 000 лв. Има и други интересни покупки, които са направили хората в Бургас – например системата за фалстарт – тя струва колкото няколко хубави лаптопа, обаче тук тя струва 240 000 лв.”– поясни Мирчев. 

“На журналистически въпроси за това как са стигнали до тази цена, хората, които са правили офертата, казват, че не си спомнят, било е отдавна.” – допълни общинският съветник и втори в листата на “Демократична България” за Бургас Димитър Найденов и припомни уверенията, дадени от премиера Борисов, че залата щяла да е готова до 2019 г. и Българската лекоатлетическа асоциация можела спокойно да кандидатства за европейското по лека атлетика.  

“Нека хората на Бургас да знаят, че ние не сме против случването на такива хубави проекти. Но тези проекти би трябвало да са повод за гордост. Тези хора трябва да имат самочувствието, че с парите от техния труд, с парите от техните данъци се изгражда нещо хубаво, което ще остане за хората след тях. Но тези хора, на Бургас и на България, не са давали съгласието си тези  техни пари да бъдат крадени и да завършват по разни чекмеджета на държавни чиновници и на политици, облечени във власт.” – категоричен беше Найденов.  

Според Найденов за децата  и  като цяло за жителите на Бургас не се прави достатъчно. Напротив – той е един от обезлюдяващите се градове на България, без добра бизнес среда, която води и до липса на външни инвестиции и поставя града на 11-о място по заплати в страната. 

“Тези пари, които, през този иначе необходим обект, са откраднати – през надценки, схеми с подизпълнители и т.н. – биха могли да отидат за децата. Защото това е целта на нашата програма: всяко българско дете да има достъп до спорт, да има достъп до образование на най-високо ниво, така че България да стане най-доброто място за отглеждане на деца поне в Източна Европа. Това е една цел, която си заслужава, която наистина обръща страната ни към бъдещето. Едно бъдеще, в което наистина децата имат качество на живот, качество на образование и остават тук, тук остават, в България. Това е нашата цел и за тази цел трябва да спрем това крадене. Трябва да спрем ГЕРБ от техния модел на управление, който не е “Работа, работа, работа”, а е “Корупция, корупция, корупция.” – заяви съпредседателят на “Демократична България” и призова гледащите да гласуват за обединението, което има сигурно място в следващия парламент. 

“На 4.04 с бюлетина номер 11, в Бургас с преференция 102, Вие можете да гласувате за хората, които тръгнахме от “Росенец”, върнахме плажа и ще си върнем и държавата по същия начин, институция по институция, и ще си върнем 10 млрд., които се крадат на година, ще ги върнем към децата, към училищата, към болниците, масовия спорт. Ето това искаме да направим. Много е просто. И е много важно, защото всички ние го заслужаваме. И защото България наистина може много повече от това.” – подчерта Иванов. 

В края на изявлението Ивайло Мирчев отправи призив към премиера Борисов: 

“Ние имаме една традиция с Христо Иванов, винаги когато сме близо до морето, да попитаме тая бивша сикаджийска мутра Бойко Борисов, да ни разкаже за връзките си с Маджо, с Пашата, с останалите мутри от СИК. Да ни разкаже с кой е бил съдружник, с кой са вземали пари, на кой какви концесии е раздал, кой какви държавни поръчки е получил, защото медиите не питат. Мълчи се по много странен начин, а очевидно става дума за едни бивши мутрета, които в момента разпределят и крадат от нас, данъкоплатците.” – заяви Мирчев и поясни, че няма да спрат да задават тези въпроси. 

Христо Иванов повдигна и въпроса за обещаните от Борисов по време на пресконференция ревизионни актове на “Лукойл”, които така и не са предоставени все още, и от които може да се разбере дали има укриване на данъци от страна на “Лукойл”. Мирчев и Иванов призоваха премиера Борисов да се изправи срещу тях, по мъжки, и да каже с кого е съдружник, а не да се срамува от приятелите си. 

“И ако не искате такива като Бойко Борисов да купуват стартови пистолети за 2 600 долара и да ви ги продават по 200 000 лв., гласувайте за “Демократична България” – допълни Димитър Найденов.  

“Ще отидем в центъра на Бургас, ще застанем на улицата, ще раздаваме листовки и ще си говорим с хората. Бойко Борисов не може да застане в центъра на Бургас и да си говори с хората. Бойко Борисов не може да се появи на нито една българска улица, да застане спокойно да си говори с хората. Затворил се е в джипката, обикаля с нея. Показва тези обекти. Не казва колко ще струват. Не казва как са се увеличили цените. Не казва защо са се увеличили. Нищо не казва от тези неща. Това е един човек, който трябва да бъде освободен от неговото бреме да се крие и да се мъчи и това трябва да направим ние на 4 април.” – завърши изявлението Христо Иванов. 

Пълното изявление ще намерите тук:

Участници в материала:

Ивайло Мирчев

Народен представител

Вижте още
Ивайло Мирчев
Христо Иванов

Председател на „Да, България!“

Вижте още
Христо Иванов

Регион:

Бургас
Вижте още

Последни видеа:

  1. Нито глас за Пеевски! 26 октомври 2021, вторник
  2. Христо Иванов от музей "Възраждане и учредително събрание" във Велико Търново 26 октомври 2021, вторник
  3. Антоанета Цонева в дебат по bTV 26 октомври 2021, вторник

Какво е „Да, България!“?

Ние сме политическата партия, която разобличава корупцията с имена и адреси и се противопоставя с действия на превземането на страната ни. Вярваме, че България може много повече!

Вижте повече

Следете ни във:

  1. Instagram
  2. YouTube

Още новини

Христо Иванов: В далаверата с Пловдивския панаир се преплитат биографиите на Гергов и Цацаров

27.10.2021

Вижте още...

Антоанета Цонева: ГЕРБ легитимира завръщането на Пеевски в политиката

26.10.2021
Вижте още

Христо Иванов в Търново: Нито глас за Пеевски!

26.10.2021
Вижте още
Всички новини

Медиатека

Нито глас за Пеевски!

Нито глас за Пеевски!

Христо Иванов от музей "Възраждане и учредително събрание" във Велико Търново

Христо Иванов от музей "Възраждане и учредително събрание" във Велико Търново

Антоанета Цонева в дебат по bTV

Антоанета Цонева в дебат по bTV

Стефан Тафров пред БНТ

Стефан Тафров пред БНТ

Антоанета Цонева пред БНТ

Антоанета Цонева пред БНТ

Надежда Йорданова: Мълчанието по досиетата “Пандора” доказва необходимостта от разделяне на КПКОНПИ

Надежда Йорданова: Мълчанието по досиетата “Пандора” доказва необходимостта от разделяне на КПКОНПИ

Всички видеа

Позиции

„Демократична България“ подкрепя Лозан Панов за президент

„Демократична България“ подкрепя Лозан Панов за президент

Христо Иванов: Позиционирането спрямо Гешев ще определи разпределението в бъдещото НС

Христо Иванов: Позиционирането спрямо Гешев ще определи разпределението в бъдещото НС

Декларация по повод 9 септември: За да има помирение, трябва да има покаяние

Декларация по повод 9 септември: За да има помирение, трябва да има покаяние

Всички позиции
Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK