Демократична България излиза на 10 балотажа за районни кметове срещу ГЕРБ

01 ноември 2019, петък Viber

Демократична България излиза на 10 балотажа за районни кметове срещу ГЕРБ

03.11.2019. София. Оспорван балотаж между кандидатите за районни кметове на Демократична България и предствителите на ГЕРБ се очаква тази неделя в столицата. Залогът са едни от най-важните райони на София, а разликите са минимални.

“Демократична България се явява втори път за вота на избирателите след изборите за Европейски парламент и можем да кажем, че сега надграждаме нашата подкрепа. Това е много оптимистично. Ние сме извънпарламентарна политическа сила, а получаваме резултат, значително по-добър от някои от парламентарно представените сили”, каза съпредседателят на партията Атанас Атанасов. Той подчерта: “Нашите кандидати са изключително стойностни хора. Имат качества и биха били изключително полезни в своите райони”.
Според другия съпредседател Христо Иванов, битката за промяната в София не е приключила. ”И тук отново не става въпрос едни хора да сменят други хора. Тези наши кандидати се явяват с програма, която цели да трансформира начина, по който се управлява София, включително от гледна точка на един основен приоритет на Демократична България – децентрализацията”.

В район “Лозенец” на балотаж отива лозенчанинът Константин Павлов. 50-годишният инженер по радио и телевизия и доктор по социология от 1997 г. се занимава с онлайн медии. Той е един от създателите на електронната поща abv.bg и сайта „Терминал 3“. Блогърът, известен с псевдонима “Комитата”, е дългогодишен активист в областта на цифровите права и свободния интернет. Основател на Центъра за гражданска активност и носител на голямата награда “Валя Крушкина: Журналистика за хората“ за проекта „Бойкометър“, който записваше обещанията на премиера Борисов и след това проверяваше спазването им. Сред приоритетите му са използването на минералните извори в района и разкриване на цялата информация за големи проекти, например небостъргачи, които могат да застрашат качеството на живот. Ангажимент е поел към квартал „Витоша“, който на практика бедства без улици, канализация, публични пространства, както и за ремонт на бул. „Джеймс Баучер“.

В “Триадица” за районен кмет срещу кандидата на ГЕРБ ще се яви Димитър Божилов. 34-годишният адвокат е роден и израснал в София. Той участва активно в процесите, касаещи местното самоуправление и администрация, участник и правозащитник в инициативни комитети за отстояване на местни каузи. Един сериозен претендент, който работи за опазване и съхраняване на зелените пространства, противопоставяне на незаконното строителство, достъп до обществени услуги, изграждане на детски градини и пространства за деца и семейства, открита администрация, по-добри условия за спорт.

За “Красно село“ ще се бори Росина Станиславова. Тя живее в района повече от 30 години и се боря за решаване на проблемите на живеещите в него вече 10 години. Като активен гражданин, тя е участник в различни неформални групи. Председател е на Граждански Районен Обществен Съвет (ГРОС) – Красно село и Гражданско Сдружение Бели Брези. Нейна кауза е запазването на жизнената среда от корпоративни интереси и разхищенията, причинени от общински служители. Винаги търси решения в полза на хората и бъдещето на района.

В район “Слатина” на балотаж се явява Георги Илиев. 45-годишният предприемач е роден и живее в район „Слатина“. завършил е Търговия в Делхийски университет и Бизнес администрация в Нов български университет. Собственик и управител на рекламна агенция, съдружник и директор бизнес развитие на група от компании РАДА. Съосновател на „Читалище.то“, „Гласувай без граници“, „Правосъдие за всеки“. “Това, че имам подкрепата на хората, с които съм бил рамо до рамо в борбата за различни каузи, ме кара да вярвам, че гражданското общество съществува”, казва Георги Илиев. Той е уверен, че има нужните морал, знания, способности и опит в управлението на хора и средства.

Кандидат на Демократична България за район “Витоша” е Христо Вълчанов. 46-годишният магистър по “Промишлено и гражданско строителство” и ”Международни икономически отношения” и е член-съосновател на Българско Дружество за защита на птиците. Управител и собственик, ”Догма” (верига заведения Бар на Края на Вселената) и управител и собственик на ”2Б Био Технолоджис” (материали и машини за винарската промишленост). Като човек на бизнеса той казва: „Ако искаме промяна, трябва да вземем нещата в свои ръце!“

Вторият тур за районен кмет в “Средец” е между Трайчо Трайков и кандидатът на ГЕРБ. Бившият министър на икономиката, енергетиката и туризма е на 49 години, семеен с две деца. Той е роден и израснал в София. С 25 години опит като частен предприемач, инвестиционен банкер и стратегически консултант. Досегашен член на СОС в комисиите по инженерна инфраструктура и икономика. И като общински съветник следва основното си правило в политиката – това, което е добро за хората не винаги е политически правилно, но някой трябва да го свърши. ”Уважаваме правата на другите и очакваме същото в замяна”, казва Трайков.

В “Овча купел“ кандидат на Демократична България е Ангел Стефанов на 42 години, семеен с 2 деца. Доктор по политология. Преподава Публична администрация в Нов Български Университет. Обществен посредник (омбудсман) на Столична община 2 мандата – до 2014 г. Прокарва сериозни промени в реда и условията за настаняване в общински жилища. Основател е на инициативен комитет “Маестро Кънев” в кв. Овча купел и е активен участник в обсъждания и протести относно проблемите в района.

За Район ”Студентски” на балотаж се явява Петко Горанов – два пъти избиран за общински съветник – през 1991-95 г. и 2003-07 г. Той е член на световната хуманитарна организация Ротари Интернешънъл и Президент на Ротари клуб „София-Център“ през мандата 2014-15 г. 55-годишен, семеен с 2 деца. През последните 7 г. работи в частния сектор – стартъп в туристическия бизнес.

“Оборище” е следващият район, в който Денократична България има свой кандидат на балотаж – Николай Александров. Икономист по образование със собствен бизнес. Семеен, с две деца. За него кв. Оборище е сърцето на София и лицето на града ни пред света. ”Районът и хората му заслужават добро управление, което да е моторът на центъра, столицата и страната ни“, казва той.

Васил Кънев ще бъде на балотаж за район “Възраждане”. Той е завършил ХТМУ с магистърска степен по леярство. Работи като компютърен специалист в сферата на фармацията. Учредител и председател на МО “Възраждане” към “Зелено Движение”. Член на борда на БЛО. Участник в кампанията “Спаси Пирин”. Съучредител на “Протестна мрежа”, активен участник в кампанията “Правосъдие за всеки”. Активен участник в кампанията “Гласувай без граници”. Организатор на благотворителния концерт “Да спасим Карадере 2014”. Притежава експертиза в сферите на електронно управление, електронно гласуване, системна сигурност, недвижими имоти, финанси и оптимизация на замърсяващи производства.

Регион:

София
Вижте още

Какво е „Да, България!“?

Ние сме политическата партия, която разобличава корупцията с имена и адреси и се противопоставя с действия на превземането на страната ни. Вярваме, че България може много повече!

Вижте повече

Следете ни във:

  1. Instagram
  2. YouTube

Още новини

Христо Иванов: Не сме взели окончателно решение за подкрепа, защото липсва критична минимална доза информация

01.08.2021

Вижте още...

Христо Иванов: Няма да позволим да бъдем притиснати до стената

30.07.2021
Вижте още

Христо Иванов: Очакваме убедителен състав на кабинет и още нямаме отговор на поставените въпроси

29.07.2021
Вижте още
Всички новини

Още позиции

Ние ще настояваме ДПС да остане настрана от управлението

Ние ще настояваме ДПС да остане настрана от управлението

С диалог по приоритетите ни ще търсим формула за управление на дълбоката промяна

С диалог по приоритетите ни ще търсим формула за управление на дълбоката промяна

Демократична България осъжда действията на авторитарния режим в Беларус

Демократична България осъжда действията на авторитарния режим в Беларус

Всички позиции
Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK