Юри Катанов

Част от Национална контролна комисия

Най-важното накратко:

Политизирах се при учредяването на Да, България. Вярвам че решаването на дългосрочните предизвикателства пред страната ни – демографски срив, неефективни здравеопазване и образование, дефицит в пенсионната система – налага на първо място оздравяване на институциите и особено на правораздавателната система.

Професионално съм се научил да работя с разнообразни хора, да ръководя процеси и екипи, да анализирам сложни проблеми. Жизненият ми път досега мина през Езиковата гимназия в Пловдив, след това Университета за национално и световно стопанство в София. Впоследствие професионално се развих от бизнес анализатор до изпълнителен директор в инвестиционна група, чиито дейности са свързани с чиста енергия, търговия, електромобилност, финансови услуги, недвижими имоти и други.

Обществените каузи, които съм защитавал:

На доброволни начала съм помагал в партийните дейности – както в предизборните кампании, така и при събирането на финансови средства и популяризирането на идеите ни сред бизнес общността. Извън партийната дейност подпомагам различни аматьорски спортни инициативи, както и програми за личностно развитие – за възрастни и тийнейджъри.

Работа за “Да, България!” дотук:

Досега бях сред членовете на Националната контролна комисия, помагал съм в кампаниите за набиране на средства, в предизборни кампании, при преброяване на изборните резултати и като застъпник. Писал и съм помагал при писането на мнения и становища по конкретни теми, в които имам експертиза.

Мотивация

Без да има нужда да е твърде активна, ролята на Националната контролна комисия (НКК) е важна, тъй като тя е необходимият стожер на умерен, аргументиран и етичен вътрешен диалог в Да, България. Вярвам че с натрупания от мен опит в този партиена орган, както и с дългогодишното ми участие в преговорни процеси и процедури, допринасям и бих могъл да допринеса и занапред за избягване на ненужни крайности при преценки на конфликтни ситуации, без разбира се това да е за сметка на основополагащите принципи, за които се бори Да, България. Убеден съм, че решенията на този орган би следвало да се базират на обективни факти и приети правила, а не да се взимат по целесъобразност, дори това да е трудно понякога. Желая да подпомогна бъдещото утвърждаване на Да, България като съвременна и демократична партия, работеща за по-добра България, а с роля в НКК вярвам, че ще съм полезен по адекватен начин.

Юри Катанов

Юри Катанов в социалните мрежи:

  1. LinkedIn
Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK