Юри Катанов

Част от Контролна комисия

Юри Катанов е изпълнителен директор на инвестиционна компания в сферата на финансовите услуги, недвижимите имоти и чистата енергия. Има 14 години опит в корпоративните финанси, управлението и изпълнение на инвестиционни проекти в разнообразни сектори, включително преработваща индустрия и телекомуникации.

Пътят към решаването на дългосрочните предизвикателства пред България – демографски срив, неефективни здравеопазване и образование, дефицит в пенсионната система – минава през оздравяване на институциите и особено на правораздавателната система. Икономиката би следвало да се преструктурира, така че да се пресекат кражбите от инфраструктурни проекти, обществени поръчки и европейски субсидии, да се оптимизира намесата на държавата в стопанския оборот. Насърчаването на предприемачеството е ключово, както и включването в глобалните тенденции за развитие на технологиите, комуникациите, споделянето на ресурси и обмена на знания. Личните права, свободи и вярвания са неприкосновени. Заедно можем повече.

Юри е роден в Пловдив, на 39 години, женен с четири деца. В свободното си време предпочита да е със семейството и сред приятели, най-добре на път.

Юри Катанов

Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK