Веселка Христамян

Общински съветник в Пловдив

Част от Национален съвет, Общински съветници

Веселка Христамян е лицево-челюстен хирург, специалист с 28 годишен стаж. Университетски преподавател в МУ-Пловдив. Работи като хирург в най-голямата болница -УМБАЛ „СВ. Георги“ ЕАД в Пловдив. Магистър по дентална медицина, магистър по медицина, магистър по здравен мениджмънт. Към момента провежда специализация по приложна психология.

Веселка е член на Националното сдружение на ОЛЧХ в България, на Европейска асоциация по максило-фациална хирургия, член на Асоциацията на денталните мениджъри в България. Член на етичната комисия на Български зъболекарски съюз- Пловдив.Член на Национален експертен специализиран лекарски борд към МЗ. Изразявала е гражданска позиция на несъгласие към регламента и прилагането на Наредбата за осъществяване правото на достъп до медицинска помощ.

Веселка вярва, че една държава, трябва да създава и отглежда своите поколения „у дома“. В духа на традициите, с адекватно образование, достъпно, качествено здравеопазване и гордост от национална принадлежност. Вярва, че почтеното и реално прилагане на върховенството на закона, е моторът, създаващ гражданско общество с бъдеще.

Веселка е на 50 години. От 33 години живее в Пловдив – град на духовна и културна амалгама. Омъжена е и има една дъщеря, която както останалите членове на семейството, е приела лекарската професия за своя съдба. Харесва музикално-хоровото изкуство. Обича да чете книги с „душа“. Неосъществен пътешественик.

Веселка Христамян

Веселка Христамян в социалните мрежи:

Новини и позиции

Предложихме нов регламент за общинските публични предприятия в Пловдив

Предложихме нов регламент за общинските публични предприятия в Пловдив

Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK