Велислав Николаев

Част от Национален съвет

Най-важното накратко:

От 2019 г. се занимавам с вътрешни комуникации в голяма корпорация в преработващата промишленост, където работя за разпространението на фирмената култура и подобряване на информираността на служителите по стратегически теми. Тази дейност е важна, защото фирмата ми има повече от 13 хиляди служители разпръснати из целия свят. Координирането на тези хора, така че да работят за общи цели посредством общи ценности, изисква специални ресурси.

Преди това прекарах 3 години в една от най-големите аутсорсинг фирми в света, където отговарях за бизнес анализи и управление на работната сила. От една страна, работата ми включваше статистическо проследяване на работната дейност, ранно отчитане на отклонения от зададените цели и моментално предлагане на корекционни действия. От друга страна, трябваше да изчислявам нуждите ни от гледна точка на работната сила, както и правилното ѝ разпределяне.

Също така съм бил стажант в посолството на Испания, както и в администрацията на президента.

Университетското ми образование е в сектор политика. В Плимутския университет (Англия) получих бакалавърската ми степен по международни отношения. В Льовенския университет (Белгия) завърших магистърската ми степен по европеистика с фокус върху институциите и външната политика на ЕС. Основната част от средното ми образование е прекарано в Испания.

Владея свободно английски и испански език.

 

Работа за “Да, България!” дотук:

Горд член съм на “Да, България!” още от самото начало през 2017 г. Активен член съм на МО “Красно село”, където съм помагал във всяка една изборна кампания като съм събирал подписи, промотирал съм кандидати и съм бил застъпник.

През тежката за всички ни 2021 г. (и съответните три изборни кампании) поех сериозни отговорности свързани с изборния процес. Организирах изцяло членовете ни в секционните избирателни комисии в район “Красно село”. В същото време бях координатор за членовете на СИК в големия софийски 23-ти многомандатен избирателен район.

Мотивация

Към този момент много членове на партията получават еднопосочна комуникация. Не винаги е лесно обратна връзка да бъде подавана към управляващите органи. Вярвам, че това може да бъде силно подобрено. Ако бъда избран за член на Националния съвет ще работя именно върху тази тема.

Идеята, която аз предлагам не е чужда за партията ни. Аз ще търся коалиция, която да работи върху институционализирането и подобряването на обратната връзка. Това включва честото провеждане на референдуми относно развитието на партията, както и допитвания, които целят да установят одобрението от страна на членовете по определени вътрешно-организационни теми. И двете ще подлежат на анализ от моя страна, който ще бъде докладван към НС.

Ще работя за изграждането на култура за обратна връзка. Тя цели да подобри ангажираността на членовете ни, както и да предостави стратегическа информация към органите на партията. Убеден съм, че мога да постигна тази цел, защото не само имам професионален опит, но и необходимата енергия и желание.

Велислав Николаев

Велислав Николаев в социалните мрежи:

  1. LinkedIn
Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK