Теньо Арабаджиев

Част от Национален съвет

Биографични факти

  • Финансов директор на фирма производител на твърдосплавни инструменти за обработка на метал в Казанлък;
  • Бил е финансов мениджър втория по големина вятърен парк в България в периода декември 2011 – май 2016 г.
  • Бакалавър по бизнес администрация и икономика от Американския Университет в България, Благоевград;
  • Възпитаник на Гимназията с преподаване на чужди езици „Ромен Ролан“ в Стара Загора.
  • На 33 години, живее в Стара Загора, женен, с две деца.

Теньо е работил като Асистент мениджър проект по време на строителството на два вятърни парка на обща стойност около 115 млн евро. Бил е вътрешен одитор на „Метро Кеш енд Кери“  в периода февруари – октомври 2009 г. и асистент одитор в „Делойт“ от  август 2007 г. до януари 2009 г.

Теньо Арабаджиев желае да живее в държава, в която правилата важат за всички, където не е нужно да търси връзки в общината, за да свърши някаква работа. Където, ако сгрешиш те наказват подобаващо, без значение от социалния ти статут или контакти.

Той не харесва настоящите политици и смята, че може да участва в създаването на нов тип политици, които са почтени хора, експерти в своите области и които са готови да се посветят, дори саможертват, за да се създаде последователна и аргументирана стратегия за всеки аспект на живота ни.

Включил се е в Движението, защото смята, че то се бори за работещи институции, а не за лидер-спасител. Определя модела за назначаване на некомпетентни хора на държавни и общински длъжности – само защото са послушни или са близки, като крайно пагубен за качеството на работа на институциите. За него корупцията носи бедност.

Харесва факта, че в  „Да, България!“ преобладават активни, мислещи и творящи недоволни, а не посредствени хора, алчни за власт и пари. Желае след няколко години, когато децата му се чудят къде да учат, да може да им покаже, че има смисъл да останат в България. Не харесва прахосването на потенциала на българската нация.

Иска да вижда повече съпричастност и търпимост в човешките взаимоотношения и не смята че някой може да бъде истински щастлив, когато обществото е нещастно.

Теньо Арабаджиев е член на Движението от  самото му учредяване. През юли 2017  г. е избран за член на Изпълнителния съвет на местната организация в Стара Загора, като от април 2018 г. е  ковчежник на организацията. Активно е участвал  в множество местни инициативи.

Инересите са му в енергетиката, в екологията и в интеграцията на малцинствените групи.

Теньо Арабаджиев

Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK