Свилен Желев

Част от Национален съвет

Най-важното накратко:

След дипломирането си в Технически Университет – Варна през 2008 г., започнах работа в една от най-големите български софтуерни компании. През осемте години, в компанията успях от офис мениджър да извървя пътя до регионален мениджър и отговорник за техническата поддръжка на част от международните пазари. При напускането ми офисът разполагаше с екип от 12 човека и беше най-големият след централния в София. В началото на 2016 г. станах съосновател на фирма, заедно с двама мои съмишленици и от тогава развиваме собствени софтуерни и IoT продукти. В момента работим с партньори от 16 държави на четири континента.

Обществените каузи, които съм защитавал:

В началото на Covid пандемията през 2019 г. участвах в разработката и развитието на приложението Pomogni.NET. Основната ни цел бе да създадем бърз и лесен инструмент, с които възрастни, болни, изолирани или затруднени в придвижването си хора да потърсят помощ от доброволци с най-близко до тях местоположение.

Работа за “Да, България!” дотук:

Учредител съм на „Да, България!“ и член на Националния съвет от 2017 г. Оттогава работя като доброволец в дигиталния екип на партията. Oтговарям за мобилните приложения на „Да, България!“ и „Демократична България“, участвах в разработката на мобилни приложения за осемте района в София с кметове на „Демократична България“, както и в дигиталния инструмент за предизборни анкети „Участвай сега!“. Отговарях за регистрацията на участниците по време на учредителното събрание на „Да, България!“ през 2017 г. и процеса по чекиране и гласуване на Националната конференция през 2018 г. Участвах в учредяването и развитието на МО “Варна” до 2020 г.

Част съм от екипа, разработил платформата „Ти броиш“ и мобилното приложение за симулация на машинно гласуване „Ти гласуваш“. Отговарям за изграждането и поддръжката на платформата за дарения „ДАрител“ на „Да, България!“, набираща средства по целеви кампании.

Мотивация

Първите пет години на „Да, България!“ бяха изпълнени с множество трудности и перипетии. Въпреки тях, мотивацията и желанието ми да бъда активна част от тази общност не намаля, а точно обратното, увеличава се с всеки изминал ден, с всяка изпълнена задача, с всеки решен проблем и всеки изминал избор. В „Да, България!“ виждам много качествени и способни хора, личности, които ежедневно защитават демократичните ценности и отстояват позициите, които споделям. Да работя с тях и за тях, за мен е привилегия и основна мотивация, защото вярвам, че това е пътят за постигане на по-добра България за мен и моето семейство.

Свилен Желев

Свилен Желев в социалните мрежи:

  1. LinkedIn

Медиатека

Подкаст на „Да, България!“ – Шести епизод

Подкаст на „Да, България!“ – Шести епизод

Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK