Силвия Атипова

Част от Национален съвет

Силвия Атипова е двуезичен писател и журналист, автор на три романа Pot Love (2013), Stolen Journeys (2015) и The Treachery of Trains (2016), както и на многобройни статии във в-к Култура, в-к Дневник и в-к Капитал, списание Бакхус, онлайн издания Клуб Z и Терминал 3, редица лайф-стайл списания и тематични блогове. Разнообразява писането с четене и граждански активизъм.

Член е на Инициативния комитет на „Гласувай без граници“ за приемане на електронното гласуване, като събира подписи в подкрепа на инициативата пред Европейския парламент в Брюксел. Като убеден поклонник на словото счита, че българската литература заслужава активна подкрепа от институциите и гражданите и иска да работи за нейното развитие и популяризиране в страната и света. Вярва, че държавата, като структура, има една единствена задача: да прави живота на хората по-лесен. Време е в България държавата отново да започне да служи на гражданите си. Не е членувала в политически партии и сдружения до момента.

Силвия живее в Льовен, Белгия, със семейството си. Има две деца – момиче на 15 и момче на 12 г. Преди това е живяла 10 години в Лондон, Великобритания, където е имала собствен бизнес. Във всички страни, в които е пребивавала, е живяла с мисълта, че е временно. Мечтае да се върне в България.

Силвия Атипова

Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK