Руслан Жечков

Руслан Жечков е завършил икономика в София и Париж. Работи като старши консултант „Зелена икономика“ в Технополис груп, Париж. Занимава се основно с области, в които се пресичат икономиката и опазването на околната среда. Извършвал е проучвания и има редица публикации по теми като преход към нисковъглеродна икономика, ресурсна ефективност и индустриални замърсявания, инвестиции в екологична инфраструктура, еко-иновации, икономически инструменти в секторите „Отпадъци“ и „Води“, както и интеграцията на околната среда в Структурните фондове. Работил е за Европейската комисия, Световната банка, ЕБВР, ЕИБ, ОИСР и други международни организации.

През цялата си досегашна кариера Руслан се е посвещавал на общественополезни каузи в България и в Централна и Източна Европа. След двугодишна журналистическа кариера в края на 90-те, около 15 години той работи в неправителствения сектор – първо в сферата на благотворителността, а после в сферата на екологията.

Руслан живее в Париж с двамата си сина, приятелката си и нейната дъщеря. Обича литературата и философията, а в свободното си време пее и свири на саксофон. Обикаля Париж, Родопите и Азия, за да открива непознати места и да среща нови хора. Мечтае да прекарва повече време в планината.

 

Руслан Жечков

Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK