Павел Златаров

Концертмайстор на Софийска филхармония

Част от Национален съвет

Павел Златаров е концертмайстор на Софийска филхармония. Изявява се като солист и диригент. Многократно е канен като гост на различни камерни и симфонични формации в Япония, Южна Корея, Турция, Италия, Киргизстан.

Като заместник – председател на Съюза на музикалните и танцови дейци в периода 2006-2012г. работи за превръщането на Съюза в истинска синдикална организация, която реално да защитава правата на членовете си. Активен участник в различни граждански протести. Член на Инициативния комитет „Гласувай без граници“, създаден през 2015 г. в подкрепа на електронното гласуване.

Културата и равният достъп до нея са изключително важни приоритети за Павел. Той смята, че досега тя винаги се е намирала в „задния двор” на програмите на правителствата и е крайно време в България да имаме национална културна политика.

Павел е роден в Бургас. Живее в София със съпругата си Милена и трите си деца. Обича да пътува и да бъде близо до морето. В свободното си време играе компютърни игри, практикува тай-чи и експериментира в кухнята.

Павел Златаров

Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK