Любена Нинова е завършила Немска филология в СУ „Св.Климент Охридски“, в момента учи магистратура по Международен алтернативен туризъм в Нов български университет. Понастоящем работи в международна IT компания като мениджър поръчки. Занимава се професионално с музика от ранна детска възраст. Участвала е в различни музикални формати и е била водеща на телевизионното музикално talk show „FIVE STARS”. Пее в жанровете поп, джаз и мюзикъл, озвучава филми за деца и участва в разнородни творчески проекти.

Участник в протестите 2013-2014г., активист в многобройни екологични и социални каузи. Член на Протестна мрежа и ИК „Гласувай без граници“, свързан с разяснителната кампания за електронното гласуване. Вярва, че всеки трябва да бъде активен гражданин и да упражнява натиск върху властта, когато тя не защитава интересите на народа си. Мечтае да помогне да се върне вярата на хората в институциите.

Любена е омъжена и има син на 2 месеца. Убедена е, че образованието и възпитаването на любов към красивото в най-ранна детска възраст е фундаментът на всяко едно проспериращо общество и мечтае да отгледа детето си в една по-вдъхновяваща България.

Предстоящи събития

Последвайте ни