Любена Нинова

Част от Национален съвет

Най-важното накратко:

Зaвъpшилa съм Германистика в CУ „Cв.Kлимeнт Oxpидcĸи“, говоря свободно немски и английски език. Работя като Консултант IT решения в международна IT компания с 14-годишен опит в различни сфери на бизнеса, където управлявам процеси, свързани с продажби на IT услуги в немскоговорящите страни. Зaнимaвaм ce и пpoфecиoнaлнo c мyзиĸa, участвала съм в няколко музикални телевизионни формата, имам опит като певица и ТВ водещ, озвyчaвaм детски анимационни филми и реклами.

Имам богат опит в работа с хора, екипна дейност, поемане на отговорности и спазване на напрегнат график, динамични, нестандартни задачи, които имат нужда от творческо мислене, постоянна обратна връзка и сътрудничество с други колеги или организационни звена. Умея да се представям и да говоря добре пред публика, създавам лесно контакти и се отнасям с уважение и доверие към хората.

 

Обществените каузи, които съм защитавала:

Без колебание заставам зад каузите, които считам за справедливи и важни за обществото. Бях сред инициаторите на референдума за електронно гласуване, застъпник на инициативи за правосъдна реформа, активен поддръжник на екологични и природозащитни каузи, пропагандатор и участник в редица благотворителни кампании в помощ на семейства, пострадали от природни бедствия и хора, имащи нужда от специализирани медицински грижи или деца в риск. През 2014г. бях един от учредителите на културно-просветното сдружение „Читалище.то“, а през 2019г. станах и част от настоятелството му. Считам подобряването на образованието за основен приоритет, защото то е фундаментът на всичко останало в едно общество.

 

Работа за “Да, България!” дотук:

Като учредител на партията и член на Националния съвет съм участвала неизменно и с чувство за отговорност във всички форуми и заседания на партията. Координирах дейността на МО Връбница и София – област, като през последните няколко предизборни кампании се занимавах основно с набирането на застъпници и членове на СИК в гр. Годеч и селищата в района. Доброволческа дейност като събиране на подписи за регистрация за изборите, подкрепа на определени кандидати по места и участие като застъпник и наблюдател на изборния процес бяха също част от ангажиментите ми.

Мотивация

Политическата ангажираност е част от семейното ми възпитание. Винаги съм била активен гражданин и съм давала своя принос за демокрацията и европейския път на България. Протестите от 2013 г. ме събраха с много приятели, станах част от Протестна мрежа и положих усилия да популяризирам каузите на протеста. Когато се създаваше „Да, България“, бях сред учредителите и станах член на Националния съвет. Вярвам, че умея да работя и комуникирам с хора и мога да ги мотивирам за постигане на общи цели, по-големи от предизвикателствата на ежедневието. Като музикант с опит в различни сфери на шоубизнеса, специалист в голяма IT компания и активен човек с разностранни интереси, вярвам, че мога да достигам до широк кръг хора извън електоралния кръг на партията и да ги мотивирам и привличам към нашите усилия. Пет години по-късно още по-силно вярвам, че „Да, България“ е моето политическо семейство, моята приятелска общност, но и най-добрият инструмент да променим страната си.

Любена Нинова

Любена Нинова в социалните мрежи:

  1. LinkedIn
  2. Instagram
Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK