Иван Кулин

Част от Национален съвет

Най-важното накратко: 

По призвание и професия съм инженер по електроника. Завършил съм Техническият университет – София, специалност “Системи за контрол и управление”. Защитил съм магистърска степен в областта на роботизацията на скоростни кутии за състезателни  автомобили. От 2012г. започва професионалния ми път в сферата на разработването на софтуер за автомобилни електронни устройства. В последните пет години участвам в разработката на зарядните устройства на електромобилите на водещите европейски автомобилни производители.

 

Обществените каузи, които съм защитавал: 

В сферата на професионалната ми дейност от години съм ангажиран с иновативната разработка Formula Student (FS), занимаваща се с това да развие творчеството и предприемачеството у младите хора и да насърчи повече от тях да изберат кариерата на инженери. С отборът на ТУ създадохме първия студентски спортен автомобил, тип „болид“, с който представихме страната ни на няколко състезания в Европа и с който се изправихме срещу най-големите автомобилни нации в света. Персоналните ми отговорности като лидер на отдел „Електроника“ са свързани основно с въпросите на електрониката и автоматизацията, но и често с фондонабиране на капитал и човешки ресурс. В сферата на политическата си ангажираност като част от младежката организация „МлаДа България“ съм участвал в провеждането на различни събития с цел създаване на адекватна и информирана позиция на младежта по общественозначими каузи и проблеми. Участвал съм и в националната кампания „Ти броиш“, целяща да предотврати опитите за измами в изборния ден.

Работа за “Да, България!” дотук: 

Работата ми в Движението се е концентрирала върху дейността ми на член на Изпълнителния съвет на Местната организация – Слатина във връзка с предприемането на позиции, инициативи и дейности на същата. Бил съм и застъпник за справедливия вот в една от най-проблемните и многократно титулувана като секция на купения вот, избирателна секция в район Христо Ботев за изборите през м.април 2021. В рамките на последните три проведени парламентарни избори съм бил кандидат за депутат от листата на Демократична България за 24-ти МИР – София.

Мотивация

“Да, България!” е политическата алтернатива за преодоляване на корупционния модел, който години наред заема ръководните постове в страната. С мисия за отстояване на принципите на правовата държава, това е политическата формация, която се бори за върховенството на правото, равенството пред закона и реална защита на основните човешки права. С участието ми в Националния съвет като представителен орган, формиращ общите политически позиции, съм мотивиран и вярвам, че това е пътя за ефективната борба срещу символите на престъпността и корупцията, за да се постигне общото благо – светло бъдеще и достойно настояще. С работата си ще се стремя към затвърждаване на ценностите на партията и следване на основните приоритети за преодоляване на ключовите предизвикателства. В тези кризисни времена имаме нужда от силен екип, който иска да работи за една нова България, отзивчива към мечтите на всеки. За мен ще бъде чест и изключителна отговорност да мога да участвам в процеса на вземане на решения за политиката на промяната, политиката на истинския патриотизъм.

Иван Кулин

Иван Кулин в социалните мрежи:

Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK