Иван Белчев

Народен представител

Част от Изпълнителен съвет, Народни представители

Русенецът Иван Белчев е по професия IT специалист, а по призвание организатор на инициативи в сферата на екологията, подобряването на градската среда, спорта и туризма.

Народен представител в 48-то, 49-то и 50-то Народно събрание с над 210 зададени въпроса към министри, голяма част от които са насочени към решаването на проблеми в Русе и региона. Съвносител на множество законопроекти. Работил е в комисиите по Околната среда и водите, Образование и Туризъм. Представлявал е България в международни срещи в Молдова и Италия. Председател на групата за приятелство между България и Австрия.

Завършил е Немската гимназия в Русе, придобива бакалавърска степен “Промишлен дизайн” в Русенския университет, а магистърска степен “Комуникационен дизайн” в Манхайм, Германия. Владее немски и английски език. Женен, баща на 3 деца.

Като народен представител е изисквал строг контрол на предприятията-замърсители, в следствие на което се наблюдава значително увеличение на контролната дейност, предписания и глоби на основните замърсители в Русе и региона. Инициатор е на работната група за ограничаване на неприятни миризми от промишлени инсталации.

Работил е за развитие на региона с целенасочени инвестиции, за подобряване на училищната, здравната и градската среда. Въпросите му насочиха вниманието на министрите към Дунав мост, задръстванията, нуждата от ремонт на пътищата, инвестициите в жп транспорта и регионални инфраструктурни проекти.

Иван Белчев е основател на Ruse GO – клуб, който има за цел да подобри средата на живот на русенци чрез туризъм, спорт и еко дейности. През активния сезон организира ежеседмични походи в Природен парк “Русенски Лом”. Всички негови действия са подкрепени от доброволци, вярващи в каузата му. Проектите му са носители на множество награди.

Иван Белчев

Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK