Христина Хаджиатанасова

Общински съветник в Бургас

Част от Общински съветници

Христина Хаджиатанасова определя Бургас като своя кауза, а решението да стане част от обществения живот като осъзнат избор на човек, чиято професионална реализация му позволява да отдели време и знания, за да допринесе за общността. Така разбира и политиката.
Родена е в Бургас, града, с който свързва целия си личен и професионален път. Юрист, посветен на отстояването на правото, адвокат със стотици дела зад гърба си и успешна 20-годишна кариера.

През 2020 г. се присъединява към ПП „Да България!“, а към настоящия момент е председател на местната организация.
Ролята си в Общинския съвет на Бургас вижда като застъпник на ясно разписаните правила, срокове и процедури. Категорична е, че липсата на юристи в ОбС Бургас води до пропуски и зависимост на местния законодателен орган от експертите в администрацията на кмета. Общинският съвет, поставен в ролята на функция на Кмета, не може да бъде пълноценен, счита Христина Хаджиатанасова.

Владее писмено и говоримо 4 езика – английски, немски, турски и руски. Завършва Английската езикова гимназия „Гео Милев“ в Бургас . Магистър по „Право“, притежава специализация по „Международни отношения“ в Бургаския свободен университет.

Христина Хаджиатанасова

Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK