Георги Илиев

Кмет на район „Слатина“

Част от Кметове, Национален съвет

Най-важното накратко:

Роден съм в София на 18 май 1974 година.

Завършил съм 31-во Средно училище с преподаване на английски език, Бакалавър по търговия в Делхийски университет през 1993 г. и семестриално Master of Business Administration в Нов български университет през 1996 г., както и Школата за запасни офицери в гр. Плевен през 1994 г. като част от задължителната военна служба, поради което съм офицер от резерва.

От 1997 г. съм предприемач в областта на рекламата и международната търговия и производство на безалкохолни и слабоалкохолни напитки. Съдружник, управител и мениджър бизнес развитие в няколко компании в държави от ЕС до избирането ми за кмет.

Имам трима сина и една дъщеря.

 

Обществените каузи, които съм защитавал:

През 2013 година по време на 404-дневните протести срещу кабинета на Орешарски създадох и станах част от ред граждански инициативи като „Кафе пред Парламента“, „Палатков лагер“, „Протестна мрежа“, „Читалището“. През 2015 бях част от инициативния комитет „Гласувай без граници“. Същата година се включих и в „Правосъдие за всеки“, чиято кауза е да защитава необходимостта от дълбока съдебна реформа.

 

Работа за “Да, България!” дотук:

Част съм от създадения инициативен комитет през 2016, който си постави за цел да учреди нова политическа партия с основна мисия съдебна реформа и демонтиране на корупционния модел на управление на страната на име „Да, България!“. През 2017, в деня на самото учредяване, бях номиниран и избран за  Председател на Националната контролна комисия на партията. В същата година станах и учредител на местната организация на „Да, България“ в район Слатина. През 2018 бях номиниран и избран за член Националния съвет, както и за член на Изпълнителния съвет на „Да, България!“

На местните избори през 2019 бях издигнат от Демократична България и избран за кмет на район Слатина. От деня на избирането ми и до днес пиша ежедневен отчет за своята работа, с цел да покажа напрактика добро и прозрачно управление.

Участвам активно във всички кампании на „Да, България!“ като осигурявам изготвянето на материали, подготовката на зали, техническо обезпечаване и логистиката.

Мотивация

Като един от учредителите и създателите на идеята за „Да, България!“, смятам, че участието ми в Националния съвет би осигурило приемственост на идеите, с които преди повече от 5 години започнахме. Още повече, че съм един от хората, които участват в местната власт и вече над две години работят и трупат опит в самата администрация. Различните гледни точки на хора в различни области на управлението биха допринесли за взимане на обосновани и безпристратни политически решения. Винаги съм се отнасял отговорно към работата си като член както на Националния, така и на Изпълнителния съвет на партията.

Надявам се да спечеля Вашето доверие и отново да съм част от един екип, който да разшири както членската ни маса, така и структурите ни в цялата страна.

Георги Илиев

Георги Илиев в социалните мрежи:

Медиатека

Двама многодетни бащи - Георги Илиев и Веселин Калановски

Двама многодетни бащи - Георги Илиев и Веселин Калановски

Ще има ли достатъчно пари за всички райони в София

Ще има ли достатъчно пари за всички райони в София

Разширяват зелената зона в София

Разширяват зелената зона в София

На предколедна раздумка кметът на "Слатина" пожела възраждане на читалище "Отец Паисий"

На предколедна раздумка кметът на "Слатина" пожела възраждане на читалище "Отец Паисий"

Георги Илиев: Ще се опитам да въведа нов модел за прозрачност

Георги Илиев: Ще се опитам да въведа нов модел за прозрачност

Георги Илиев за кмет на Слатина: Кандидатствам пред Вас за работа

Георги Илиев за кмет на Слатина: Кандидатствам пред Вас за работа

Покажи още
Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK