Георги Чичков

Зам.-кмет на район „Овча купел“

Част от Национален съвет

Най-важното накратко:

Имам първа магистратура с клалификация строителен инженер от УАСГ- гр.София и втора магистратура от УНСС – гр. София по „Регионално развитие“.

Имам близо 10 годишен опит в администрацията и структурите на Столична община.

Работил съм по европейски проекти и програми, както и такива от местно и национално ниво. Започнал съм от най-ниското ниво – специалист и съм преминал през всички степени – експерт, главен експерт до зам. кмет на район в Столична община.

Обществените каузи, които съм защитавал:

Съорганизатор съм на протестите на мръсния въздух на територията на „Овча купел“ и „Красна поляна“.

Бил съм член на отворени работни групи към МРРБ, относно промените в ЗУЕС 2019г. Включително изготвяне на писмени становища и предложения за промяна и допълване на закона.

Член съм на неформалното обединение на инициативни комитети „Обединена София“ – борещи се против безконтролното застрояване и презастрояване на територията на Столична община.

Член на инициативния комитет на живущите „Овча купел“ и през годините съм изготвил множество становища и писмени предложения, относно :  изготвянето на проекто-задание и проект за нов ПУП за Овча купел – 1 и Овча купел – стара част. Изготвил съм предложения за започване на промяна и актуализация на Общия устройствен план. Изготвих мотивирано предложение за продължаване на ул.. „Монтевидео“ до ул. „Суходолска“, за район Овча купел. Изготвяне на множество предложения и становища относно елементите на инженерната инфраструктура (улици, тротоари, улично осветление и др) за територията на район „Овча купел“ и район „Красна поляна“

Член на гражданско сдружение „Парк Кукуряк“. Изготвил съм писмени предложения по проекто-задание за промяна на ПУП за Овча купел-стара част, с цел реализация на проекта „парк Кукуряк“.

Работа за “Да, България!” дотук:

Съучредител съм на местната организация на ДА, БГ в район „Овча купел“ и инициатор и съучредител на местната организация на Да, БГ в район „Красна поляна“.

Мотивация

Личната ми мотивация е генерална промяна на модела ДПС. Радвам се, че мога да съм част от каузата Да, България и да общувам с хора, които не ги страх смело да се опълчат на коорпоративни порочни организации и задкулисието, каквито се превърнаха ДПС и ГЕРБ. През последната година мисля, че най-важното, с което успях да допринеса в личен план е страхотната комуникация и страхотния екип, който успяхме да създадем с останалите председатели и членове на местните организации в 25 МИР. Тези хора са бойци, които не се предават и при изключително тежка и враждебна обстановка, каквато е ситуацията в 25 МИР. Това ме мотивира да приема номинацията да бъда част от НС. Смятам, че мога да допринеса, като предам духа за екипност, добра работа и ефективност, както и да спомогна за процеса на по-добра комуникация между НС и МО за предстоящите избори през 2023. Смятам, че тези избори ще бъдат от решаващо значение в битката за промяна на модела ДПС и ГЕРБ.

Георги Чичков

Георги Чичков в социалните мрежи:

Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK