Елена Церовска

Част от Изпълнителен съвет, Национален съвет

Най-важното накратко:

Често се шегувам, че освен на 8-годишен син, съм родител и на (вече) 5-годишна партия. През 2017 г. избрах да стана част от хората, влагащи голяма част от времето, силите и уменията си в грижата за “Да, България!” и нейното развитие. Този избор остана непроменен през годините и е моята причина да съм все още тук, в България. От над десетилетие създавам творчески кампании и бранд стратегии в екипа на една от най-големите комуникационни групи в страната.

 

Обществените каузи, които съм защитавала:

Взех участие в движението #ДАНСwithme през лятото на 2013 г. Участвах активно в протестите срещу унищожаването на “Фонда за лечение на деца в чужбина”. Включих се в почти всички протести в защита на българската природа, организирани през последните години. Бях част и от протестите срещу назначаването на Иван Гешев за главен прокурор, както и от всички последвали акции на “Да, България!” по темата. През 2020 г. станах един от учредителите на Националната гражданска инициатива “ЗА истинска детска болница”.

 

Работа за “Да, България!” дотук:

Станах член на “Да, България!” в деня след първите ни парламентарни избори. Връчих молбата си на Христо Иванов като знак за ангажимента ми към огромната работа, която предстоеше. И като жест на доверие, че ще можем да я свършим заедно. Работех за комуникацията на “Да, България!” още от преди членството си – от февруари 2017 г. Като експерт-доброволец съм била част от екипите зад всички предизборни кампании и немалка част от всекидневната комуникация. От 16.12.2019 г. до 26.04.2021 г. се включих с работа на пълен работен ден в комуникационния и творчески екип на партията – координирах, създавах, редактирах и оформях послания и материали; зададох процесите за част от творческата и комуникационна работа. След оттеглянето ми от екипа по семейни причини, продължих да работя и по следващите кампании като доброволец и външен експерт. Била съм част от организацията на повечето значими партийни събития, в това число на предишната и настоящата НК. Бях застъпник и преброител за платформата ни за честни избори “Ти броиш”.

Мотивация

“Да, България!” е моят начин да участвам в промяната на България. Начинът да мога, ставайки сутрин, да срещам спокойно погледа си в огледалото, защото съм действащо лице, а не публика за промените, засягащи живота ни тук. Ангажиментът ми към “Да, България!” винаги е бил сериозен, дори и без да съм била член на управителните ѝ органи, но мисля, че дойде моментът да се включа по още един начин в работата. Следващият Национален съвет ще има нужда, освен всичко друго, и от хора, които добре познават характера и гласа на “Да, България!”. Хора, които са минали с нея през най-трудните моменти и ще съумеят да я съпровождат в новите ѝ отговорности с внимание и разбиране. Ще ѝ помагат да расте, но и ще запазят същността ѝ. Вярвам, че опитът ми като бранд стратег и дълбокото познаване на партията ни ме правят добър кандидат за член на Националния съвет. За мен би било чест да продължа да работя, вече като член на НС, заедно с най-достойния отбор, който някога съм срещала – този на Христо Иванов.

Елена Церовска

Елена Церовска в социалните мрежи:

Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK