Деян Герасимов

Общински съветник в Русе

Част от Общински съветници

Професионалният път на Деян Герасимов преминава през туризма, земеделието, преработка и производство на храни, до търговия с фермерски и занаятчийски продукти. Всички тези начинания се развиват под шапката и традициите на семейния бизнес. По образование е икономист и агроном. По душа е защитник на природата и любител на спортовете на открито и в планината. Активно участва в доброволчески акции, организиране и провеждане на някои от най-масовите любителски състезания по колоездене и бягане в България.

Каузите на Деян са свързани с повишаване на благосъстоянието на малките икономически субекти извън големите градове. Приоритетите и целите, които си поставя като кандидат за народен представител са: радикална промяна в сектор “Земеделие” и създаване на адекватен и модерен Закон за храните, който да насърчава малките и семейните фермери да бъдат достойни участници в икономическия живот на страната; съдебна реформа, в частност реформа на Прокуратурата и ВСС; опазване на околната среда и гарантиране на правата на хората за качествен живот; въвеждане на електронно управление, с приоритет към дигитализиране на цялата администрация, както и въвеждането на електронни обществени поръчки и търгове; изчистване на регулаторите; издигането на бранд България до ниво, което да бъде еталон в екологичния и планинския туризъм; ефективна институционална и финансова децентрализация на всички нива в управлението на обществените ресурси.

“Вярвам, че всеки от нас има основополагаща роля за реалността, в която живеем. И ако тази реалност не е удовлетворяваща за нас, именно ние сме отговорни за нейната промяна. Ако не поемем тази отговорност, то ние ставаме съучастници в ограбването на бъдещето си, и на това на нашите деца. Искам да убедя повече хора, че те могат да бъдат двигател на тази промяна.”

Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK