Борислав Ганчев

Зам.-министър на правосъдието

Част от Национален съвет

Казвам се Борислав Георгиев Ганчев. Роден съм на 17.09.1984 г. в гр. Елена. Учредител съм на Да България и споделям всички ценности, които ни обединиха през 2017 г. Средното си образование завърших в гр. Елена, а висшето – специалност „Право“, в Юридическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски“.

Доктор по право съм и преподавам като главен асистент в СУ „Св. Климент Охридски“ по дисциплината „Граждански процес“. Адвокат съм в Софийска адвокатска колегия от 2010 г. Арбитър съм в Арбитражния съд при Българската търговско-промишлена палата.

Водил съм семинари в ЦОА „Кръстьо Цончев“ при Висшия адвокатски съвет и за адвокатите в Софийска адвокатска колегия, участвал съм в няколко научни конференции.

Имам повече от 20 публикации, издаден монографичен труд, както и съавторство в няколко сборника. Владея английски език.

Най-важното накратко:

Обожавам преподаването, обожавам да се занимавам с право. Желая да използвам опита и знанията си за промяна на държавата, в която живеем.

 

Обществените каузи, които съм защитавал:

Стремил съм се с всички свои изяви да преследвам оптимизация на правната рамка в страната, да критикувам и давам разрешения на конкретни правни проблеми.

 

Работа за “Да, България!” дотук:

Учредител съм на партията. Член съм на МО Младост – София и от 2017 г. съм член на ИС на МО Младост – София. Участвал съм активно в дейността на МО, в кампаниите за избори и др. Участвах в „Правен щит“ за изборите през Април, 2021 г. Бил съм зам.-председател на РИК 25 София за изборите за НС на 11.07.2021 г. и член на РИК 24 София за изборите на 14.11.2021 г. от квотата на Демократична България – Обединение.

Мотивация

Считам, че разполагам с експертиза да допринеса за утвърждаването ни като политическа формация, както и за повишаване на доверието в ПП Да България. Областите, в които желая да съдействам са правосъдие и висше образование, а опитът ми повече от 10 г. ми дава солиден поглед и експертиза при реализация на нашите идеи. Умея да работя в екип, мога да изслушвам хората, последователен и подреден съм, с желание за работа и развитие.

Борислав Ганчев

Борислав Ганчев в социалните мрежи:

  1. Instagram

Новини и позиции

Зам.-министър Ганчев: КПКОНПИ, прокуратурата и опозицията съвместно се опитват да отклонят вниманието 

Зам.-министър Ганчев: КПКОНПИ, прокуратурата и опозицията съвместно се опитват да отклонят вниманието 

Медиатека

Зам.-правосъден министър за разпита на Петков: Отвличане на вниманието от актуалните теми

Зам.-правосъден министър за разпита на Петков: Отвличане на вниманието от актуалните теми

Зам.-министър Ганчев: Ще внесем добре мотивирано искане за отстраняването на Гешев

Зам.-министър Ганчев: Ще внесем добре мотивирано искане за отстраняването на Гешев

Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK