Александра Стеркова е възпитаник на Софийския университет, специалност „право“. Вписана е като адвокат към Софийска адвокатска колегия и специализира в сферата на търговското право и регулации. Участието ѝ в международни младежки семинари по международно публично право, човешки права, социални и политически свободи, допринасят за формирането ѝ като личност, за вярата ѝ, че всеки човек може да бъде носител на промяна, за увереността ѝ, че не бъдещето, а настоящето е на младите.

Александра вярва, че върховенството на закона е гарант за просперитета на обществото и отделната личност, че качественото образование е в основата на прогреса, а богатата култура и възпитанието на богата ценностна система създават богато общество. Като член на Националния съвет на Движението Александра ще използва своята борбеност и енергия, за да допринесе за развитието и постигане на целите на Движението.

Александра Стеркова е заместник-председател на младежката организация на Движението „МлаДа България“ и член на местната структура в район „Красно село“, София. Също така, Александра е и част от Движение „Реформи в културата“ и работи по темите на културата като част от Демократична България.

Предстоящи събития

Няма намерени резултати

Последвайте ни