Александър Иванов

Председател на НКК

Част от Национална контролна комисия

Най-важното накратко:

Юрист съм и съдружник в Адвокатско съдружие „Мусева и Иванов“. Завършил съм право през 2006 г. в СУ „Св. Климент Охридски“ и магистратура по право на ЕС в Хамбург. Практикувам като адвокат в областта на гражданското и търговското право с фокус платежни системи и услуги и процесуално представителство по граждански и търговски спорове. Област на мой особен интерес е въвеждането на електронно правосъдие.

На 40 години съм, запален скиор, планинар и сърфист. Женен, с две деца.

Обществените каузи, които съм защитавал:

Участвал съм като консултант в различни проекти за реформи на регулаторната и институционална среда, в т.ч. проекта на ААМР „Техническо съдействие на Агенцията по вписванията” за въвеждането на електронния търговски регистър в България; проект по дигитализация на Заповедното производство, изпълняван по Договор REFORM/SC2020/133; работна група по привеждане на Единния портал за електронно правосъдие във функционален вид.

Работа за “Да, България!” дотук:

Член съм на НКК, участвал съм в различни доброволчески роли на всички избори, с  участието на Да, България  – като представител и като член на правния екип на „Ти Броиш“ – „Правен щит“

Мотивация

Водещият ми мотив е осигуряването на приемственост в работата на НКК. Считам, че участието ми в този орган е най-ефективният начин да допринеса за каузата на Да, България, тъй като по лични причини не желая да участвам активно в политическия живот, като заемам публични длъжности или се кандидатирам за такива.

Александър Иванов

Александър Иванов в социалните мрежи:

  1. LinkedIn

Медиатека

Епизод 9 – Как да се защитим от обидни и клеветнически твърдения с Александър Иванов и Боряна Мусева

Епизод 9 – Как да се защитим от обидни и клеветнически твърдения с Александър Иванов и Боряна Мусева

Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK