Христо Иванов: Борисов в зависимост ли е и от кого

01 декември 2020, вторник Viber

Христо Иванов: Борисов в зависимост ли е и от кого

Месеци наред българските институции мълчат по много важни въпроси, свързани със снимките на чекмеджето на премиера Бойко Борисов с пачките, кюлчетата злато и пистолета – от има ли име госпожата, за която министър-председателят внушава, че е направила “компромата” и разпитвана ли е, до как НСО си върши работата и пробита ли е националната сигурност. Това коментира в предаването “Алтернативата” по TV1 съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов. 

“Отвъд битовизмите стои въпросът за това дали България изобщо има национална сигурност. Всеки ли може да прати госпожа при премиера? Той очевидно намеква за хора от обкръжението на президента Радев. А други президенти – турският президент, руският президент? Производството на компрометиращи материали е изпитан номер на най-различни служби за поставяне в зависимост.  Българският премиер всъщност в зависимост ли е, от кого е в зависимост”, попита Христо Иванов. 

Той припомни и други случаи като изтичането на данните на милиони българи от НАП, срива на Търговския регистър, отравянето на собственика на оръжейната компания „Емко“ Емилиян Гебрев, влизането на прокуратурата във военното разузнаване – казуси, по които досега виновен не е открит. Той посочи, че е налице целенасочен сценарий за разрушаване на националната сигурност и попита “къде се е заврял Гешев”.

“Няма безобиден сценарий, който да обясни тези снимки“, е неговото мнение.

“Ние не знаем това целенасочен опит ли е, дискредитация на българския премиер ли е, кой стои зад него, защото това е много сериозно, или става дума за корупция. Да речем, стигаме до версията на Борисов как са били внасяни тези пачки. Те са внасяни поне четири пъти, защото тези снимки не са правени в един ден, те са правени в четири различни дни. Има ли други такива снимки още. Тези пачки, това злато са вкарвани там. А изкарвани ли са? Да не би да са оставени там и тези снимки да са правени, за да документират факта, че са били оставени”, попита Иванов.

“Искам едно нещо – Гешев и българската прокуратура да си свършат работата. Да седнат и да разплетат това кълбо от лъжи и да дадат ясен отговор на българското общество това корупция ли е, атака ли е и от кого”, добави той.

На въпрос за неслучилата се конституционна реформа на ГЕРБ, след като миналата седмица парламентът не одобри предложението за свикване на Велико народно събрание, той посочи, че това бе евтин номер за печелене на време. По думите му ГЕРБ не просто не се вслушаха в препоръките на европейските институции, а под предлог, че ще реформират държавното обвинение всъщност предложиха още повече безотчетност на главния прокурор.

“ГЕРБ се заявиха не просто като партия, която лъже, ГЕРБ се заявиха като партия на осъзнатата, организирана корупция и безнаказаност в България. В едно парадоксално единство те са едновременно над закона и много дълбоко поставени в лоялност на задкулисието с компромати”, заяви Христо Иванов. 

Той посочи, че единствено Демократична България дава ясна заявка каква реформа на прокуратурата е необходима и е готова да направи. 

“В момента има само една политическа сила, която ясно се е ангажирала с конкретна визия какво точно ще се случи с Гешев и институцията зад него и това е Демократична България”, каза Иванов. 

Попитан за управлението на ковид кризата, той припомни 6-месечната програма за ускорена дигитализация, която Демократична България предложи още през пролетта. Добави, че ако управляващите се бяха вслушали тогава, сега щеше да има електронни рецепти, електронни направления, телемедицина и много повече институции щяха да могат да работят дистанционно.

“Това управление престъпно докара здравната ни система до абсолютен колапс”, заяви Христо Иванов.

Той призова правителството да покаже конкретен план как ще се прилагат ваксините срещу COVID-19 и да започне ясна и целенасочена комуникация с хората по  този въпрос.

Цялото интервю гледайте тук:

Последни видеа:

  1. Ивайло Мирчев пред bTV 15 септември 2021, сряда
  2. Стефан Тафров пред Bulgaria On Air 14 септември 2021, вторник
  3. Атанас Славов пред БНТ 13 септември 2021, понеделник

Какво е „Да, България!“?

Ние сме политическата партия, която разобличава корупцията с имена и адреси и се противопоставя с действия на превземането на страната ни. Вярваме, че България може много повече!

Вижте повече

Следете ни във:

  1. Instagram
  2. YouTube

Още новини

Христо Иванов: Ще ни се наложи да се научим да бъдем съизмерими и смирени, и да търсим сечение на интереси

15.09.2021

Вижте още...

Парламентът гласува два закона от съдебната реформа в последния си ден

15.09.2021
Вижте още

Прокуратурата е започнала и прекратила 14 преписки срещу Пеевски

14.09.2021
Вижте още
Всички новини

Медиатека

Ивайло Мирчев пред bTV

Ивайло Мирчев пред bTV

Стефан Тафров пред Bulgaria On Air

Стефан Тафров пред Bulgaria On Air

Атанас Славов пред БНТ

Атанас Славов пред БНТ

Антоанета Цонева пред NOVA

Антоанета Цонева пред NOVA

Ивайло Мирчев пред БНТ

Ивайло Мирчев пред БНТ

Стефан Тафров пред NovaNews

Стефан Тафров пред NovaNews

Всички видеа

Позиции

Христо Иванов: Позиционирането спрямо Гешев ще определи разпределението в бъдещото НС

Христо Иванов: Позиционирането спрямо Гешев ще определи разпределението в бъдещото НС

Декларация по повод 9 септември: За да има помирение, трябва да има покаяние

Декларация по повод 9 септември: За да има помирение, трябва да има покаяние

Христо Иванов: Под никаква форма няма да бъдем част от управление заедно с ГЕРБ или ДПС

Христо Иванов: Под никаква форма няма да бъдем част от управление заедно с ГЕРБ или ДПС

Всички позиции
Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK