Избори 2024: „Да, България!“ се явяваме с номер 26 в бюлетината

Борислав Матеев

16 МИР Пловдив/преференция 116

Биография

Д-р Борислав Матеев е клиничен ембриолог по професия, университетски преподавател и ръководител на научна лаборатория в клиника за асистирана репродукция в Пловдив. Има дългогодишен опит в областта на асистираната репродукция и здравния мениджмънт. Работил е по концепцията и реализацията на редица проекти свързани с медицината, биотехнологиите, персонализираната и телемедицината, както и като независим експерт и изследовател в международни проекти и изследователски проучвания.

През последните години д-р Матеев е инициатор и координатор на реализацията на пилотен академичен проект за кариерно консултиране. Този проект осигурява и достъп на завършващи студенти към стажове и обучителни семинари в организации и специализирани структури на биотехнологичната, медицинската и фармацевтичната индустрии.

През годините организира регулярни кампании за профилактика и превантивна диагностика на репродуктивното здраве, както и участва в редица дарителски и благотворителни кампании с акцент репродуктивно здраве.
Вярва, че качеството на живот на всяко общество зависи от подхода и отношението му към образованието, здравеопазването и иновациите. Затова д-р Борислав Матеев ще работи за иновативно и финансово обезпечено здравеопазване, което да осигурява еднакво добра и качествена услуга за всички.

Ще работи за изграждането на силни и синергични взаимоотношенията между академичните среди, реалния бизнес и изпълнителната и местна власт/и, за да се подобри ефективността в образователната система и да се постигне синхрон с нуждите и потребностите на пазара на труда. Това е модел, който е доказал своята полезност и ефективност в Германия, Израел и САЩ.

Борислав Матеев е сред учредителите на „Да, България“ през 2017 г.

Всички кандидати за Парламентарни избори 2024

Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK