Избори 2024: „Да, България!“ се явяваме с номер 26 в бюлетината

Веселина Александрова

16 МИР Пловдив/преференция 108

Биография

Родена и живуща в Пловдив. Висшите си образования завършва в ПУ „Паисий Хилендарски“ – бакалавър по „Международни икономически отношения“ и магистър по „Право“. Работи като адвокат от вписването си в регистъра на Адвокатска колегия Пловдив през 2007 г. до днес, с насоченост – облигационно и корпоративно право. Политическият й път започва със създаването на “Да, България” през януари 2017 г., като понастоящем е общински съветник в Общински съвет Пловдив с мандат 2023-2027 г. През 2021 г. завършва Академията за жени в политиката на The Alliance of her, организация, подкрепена от Friedrich Naumann Foundation, European Liberal Forum и Европейския парламент.

Една от последните й каузи, но с голяма обществена значимост, е последователните действия за спасяване на Международен панаир Пловдив от пълното му придобиване от страна на Георги Гергов и очакваното му унищожаване, за сметка на нов жилищен комплекс. Защитава първият пловдивски Винпром (сграда на 130 години), като инициира обявяването му за паметник на културата и води разговори за превръщането му в Музей на виното. След сблъсък с Управителния съвет на Общинска фондация “Пловдив 2019” настоява за повече прозрачност в работата му, което довежда до избирането й в Контролния съвет на фондацията и до инициираната от нея промяна на устава, гарантираща право на достъп до информация. Издейства облекчения за собствениците на кучета в Пловдив, които по местната наредба са били натоварени с огромна бюрократична тежест. Това са част от каузите на Веселина, свързани със законност, прозрачност и опазване наследството на Пловдив.

Всички кандидати за Парламентарни избори 2024

Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK