Владимир Джувинов

Владимир Джувинов е софтуерен инженер и предприемач. Експерт в международните организации за създаване на интернет стандарти OpenID Foundation и Internet Engineering Task Force. Управлява предприятие, което предлага софтуер за цифрова идентичност и сигурност, като към края на 2016 г. обслужва над 70 милиона крайни потребители по целия свят.

От 2006 г. членува в сдружението с нестопанска цел “Крива спица” за насърчаване на планинското колоездене в България. През 2013 г. става съучредител в СНЦ “Хакафе” като място за срещи и общуване на ИТ обществото в Пловдив, провеждане на свободни технически курсове и занимания, и въвеждане на млади хора в света на технологии.

След години на обучение и работа в чужбина се завръща убеден, че в България има огромен потенциал за развитие. Вярва, че добрата среда за реализиране на този потенциал се създава от здрави държавни институции, в които служат почтени професионалисти.

Владимир е роден през 1979 г. в Пловдив. Обича книгите, планините, пътешествията и колоезденето.

Владимир Джувинов

Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK