Виктор Минчев

Част от Национален съвет

Биографични факти

  • Физиĸ, иĸoнoмиcт и пpoгpaмиcт.
  • Десет гoдини pъĸoвoди eднa oт вoдeщитe ĸoмпaнии зa ИT в eнepгeтиĸaтa в Бългapия.
  • Члeн е нa тeмaтичнa paбoтнa гpyпa Eнepгeтиĸa нa ΠΠ „Движeниe Дa Бългapия!“.
  • Член е на управителния съвет на Асоциация „Свободен енергиен пазар“.
  • Член е на Българския манифест за Европа.

Определя енергетиката като основата, на която се гради икономиката и сигурността на една държава и се опасява, че  централизираната и политически превзета енергетика е огромен риск за всички ни. От години се бори за свободен енергиен пазар в България – с конкуренция, с ясни правила и с овластяване на потребителя. Мечтае един ден и по българските пътища свободно да се движат електромобили, всеки да може да си сложи соларни панели на покрива, когато си поиска, и да спре изнудването на цялата държава с газа от Русия и с мега проектите като АЕЦ „Белене“.

Виктор е член на Местната организация в район „Лозенец“ в София. Член е на тематичната група по енергетика на „Да, България!“. Член е на българския Манифест за Европа. Редовно споделя мнението си на тема енергетика и либерализиран енергиен пазар в онлайн излъчвания и интервюта.

Смята че силата му е в дълбокото познаване на българската енергетика, като се надява да допринася в оформянето и предлагането на политики за енергийния сектор на България.

Виктор Минчев

Медиатека

Четвърти дебат на кандидатите за общински съветници в София на Да, България

Четвърти дебат на кандидатите за общински съветници в София на Да, България

Епизод 37 – Виктор Минчев за скъпия ток и за далаверите в енергетиката

Епизод 37 – Виктор Минчев за скъпия ток и за далаверите в енергетиката

Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK