Кандидат за народен представител и водач на листа в 24. МИР – София.

Роден в София през 1958 г., разведен.

Притежава висше журналистическо образование.

Дипломат, интелектуалец, политик и общественик, един от създателите на СДС и вестник”Демокрация”, бил е външнополитически съветник на президента Желю Желев, заместник-министър на външните работи в правителствата на Филип Димитров и Иван Костов, посланик на България последователно в Италия, Великобритания, Франция и ЮНЕСКО, както и два пъти посланик, постоянен представител на България в ООН – Ню Йорк.

Носител е на Ордена на Почетния легион, степен „Командир“, и на Ордена на Италианската звезда, степен „Офицер“.

Работил е активно за присъединяването на България към НАТО и Европейския съюз и за подобряване образа на страната ни в чужбина и в защита на нейните интереси. Владее френски, английски, италиански, испански, руски и полски.

Включва се в битката за България, за да се бори с корупцията, която заплашва извоюваното място на България като уважавана европейска страна и която може да я остави встрани от промените, които настъпват в евроатлантическия свят.

Желае да избави България от пипалата на мафията в политиката, икономиката, държавната администраия и медиите като разобличава генетичната ѝ връзка с комунистическия режим и Държавна сигурност. Има твърдо намерение да гарантира външнополитическия курс на страната в защита на нейната независимост от чужди сили като засили активната ѝ роля на Балканите, в Европейския съюз и НАТО.  В настоящия момент, а и като народен представител смята да работи да спомогне българските общности в чужбина да намерят напълно своето място в градежа на нова демократична и просперираща България и да помогне за съживяване и развиване на българската култура като основа за идентичността ни като стара европейска нация.

Вярва, че демокрацията е постижение, а не даденост, и запазването ѝ изисква висока степен на гражданска ангажираност и целенасочени усилия.

Обича разговорите с приятели, литературата, киното, класическата музика, джаза и плуването в морето.

Предстоящи събития

Няма намерени резултати

Последвайте ни