Силвия Андреева се занимава с бизнес и продуктово развитие на софтуер. Има 7 години опит в неправителствения сектор и 15 години в бизнеса, последните 7 от които в ИТ – сектора. В свободното си време води обучения по общуване и решаване на конфликти за родители.

От 2008 г. е член на Национална асоциация „Подкрепа за кърмене“, където освен като доброволен консултант по кърмене участва и в обучаването на новите консултанти в умения за общуване. Не е членувала в политически партии и инициативи до момента. Открито подкрепя инициативи за подобряване на качеството на образователната система и условията за по-добър шанс за развитие и бъдеще на децата в България. Вярва, че образованието и културата са основните стълбове за силна държава и активно гражданско общество.

Силвия е родена в София, на 42 г. Майка е на две момчета на 8 и 13 години. Обича музиката, книгите и спорта. Като малка е мечтала да стане писателка, но както казва малкият ѝ син, вместо това е станала майка. Вярва, че честността и почтеността са най-важните човешки добродетели.