Румен Петров

Румен Петров е адвокат с 14-годишен опит. Съдружник е в адвокатска кантора. Получил е образованието си в България, Великобритания (Кеймбридж) и Германия (Мюнхен). Работил е и като експерт по международно право и дипломат в МВнР от 1998 до 2003 година. Автор на редица научни публикации.

Желае да работи за реформиране на съдебната система. Смята, че радикалната съдебна реформа трябва да изхвърли “гнилите ябълки” от системата, която днес е скована в зависимостите “пари – власт – съдебна система”. Тези зависимости са в основата на отровната среда в България за бизнес и инвестиции и са главната причина за липсата на каквото и да било доверие в обществото. Мечтае да работи в България с достойна адвокатска професия, в която има свободна и лоялна конкуренция, а не корупция и недобросъвестни практики.

Румен е роден в Перник, живее в София, на 46 години, женен. Прекарва свободното си време с приятели и съмишленици, в туристически излети и пътувания, или с музика и книги.

Румен Петров

Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK