Промени в Конституцията: Национална гражданска инициатива „За Демократична България“

Кандидат за народен представител в Пловдив, на, 2. място в листата.

Биографични факти

  • Роден е в Пловдив, женен с едно дете. Живее в Пловдив;
  • Завършил е езиковата гимназия „Иван Вазов“ с профил френски език;
  • Висшето си образование по информатика е получил във Факултета по математика и информатика на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“;
  • Доктор по информатика от Пловдивския университет.

Никола Вълчанов стартира своята кариера в информационните технологии като преминава през различни оперативни и управленски позиции.

През 2012 г. защитава докторската си дисертация и постъпва на работа като главен асистент в Пловдивския университет, където и до днес води лекционни курсове и лабораторни упражнения на студенти.

През 2013 г. е един от съоснователите на „Програмиста“ АД, където работи като технически директор до 2015 г. През същата година е съосновател и на ИТ Академия „Прагматик“, където поема развитието на направление програмиране. Понастоящем е управител на пловдивската компания Апт Системс ЕООД.

През 2015 г. организира и поема ръководството на академичен екип в „Програмиста“ АД.

През 2016 г., в партньорство с Факултета по математика и информатика при Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“, създава иновативната бакалавърска специалност „Софтуерно Инженерство“, която стартира същата година.

От 2012 г. организира категория „Програмиране“ на Националното състезание по информационни технологии и визуални изкуства „Аз мога – тук и сега“.

Никола Вълчанов влиза в битката за България, защото има отношение към образованието. През последните 12 години той работи паралелно в образованието и ИТ бизнеса, изпитвайки проблемите в двата свята на гърба си. Вълчанов смята, че успешният бизнес и качественото образование трябва да вървят ръка за ръка и, за да бъде образователната система ефективна, именно бизнесът трябва да бъде активно ангажиран в обучителния процес. Вярва, че образованието не е ангажимент само на училища и университети, то е ангажимент както на бизнеса, но и личен ангажимент на всеки българин.

През свободното си време Никола обича да прекарва време със семейството си. Отчита работата с ученици и студенти като едно от най-зареждащите го занимания. Разпуска като слуша хубава музика и понякога свири на пиано.

Предстоящи събития

Няма намерени резултати

Последвайте ни