Мария Ангелова

Част от Национален съвет

Мария Ангелова е завършила История в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Има образователна степен и в сферата на туризма. В момента подготвя педагогическа магистратура в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. Работи като учител по история и английски език в столично училище.

Мария е част от фондация, която се бори за равен достъп и качествено образование за всяко дете в България. Вярва, че образованието е най-важният инструмент на демокрацията. Твърдо убедена е, че построената образователна система дава шанс на всички, независимо от условията при които са израснали, а образованите деца се превръщат в будни и активни граждани, които подлагат властта на постоянна проверка и не биха се оставили на произвол и диктатура. Това изисква десетилетия къртовски труд, който трябва да започне сега, ако обществото ни иска да запази претенцията за елементарно чувство за отговорност.

Мария е родом от София, на 36 години, майка на две деца. Свободното си време прекарва с книга в ръка или сред природата. Обича планината, морето и дългите разходки в парка. Харесва й да пътува, да изучава нови култури и да посещава нови държави, но винаги се връща.
Да, България е нейното място.

Мария Ангелова

Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK