Промени в Конституцията: Национална гражданска инициатива „За Демократична България“

Кандидат за народен представител от „Да, България“ в Стара Загора, на 8. място в листата.

Биографични факти

  • Родена е в Стара Загора, омъжена с едно дете;
  • Живее в София, а през последната година и в Казанлък;
  • Магистър по право. Завършила  е средно образование, специалност „мениджмънт и чужди езици“ в СОУ „Екзарх Антим I” в Казанлък;
  • Завършила е право в Юридическия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ със специализация „Правораздаване“;
  • Адвокат, член на Софийска Адвокатска колегия;
  • След дипломирането си е работила в уважавани адвокатски кантори в София;
  • През 2007 г. се присъединява към екипа на Тодоров и Дойкова Адвокатско дружество, където към момента е старши асоцииран адвокат.

Специализира в широк кръг от правни услуги в областта на гражданското, търговското, административното и данъчно право, включително в предоставянето на цялостно правно обслужване на корпоративни клиенти, развиващи дейност в областите енергетика, фармация, производство, обработка на цветни метали, застраховане и пенсионно осигуряване, инвестиционно посредничество, инвестиции в строителството, търговия с козметични продукти, производство на детски храни, животновъдство и месопреработка и др.

Работила е по няколко големи инвестиционни проекта като консултант на Европейската банка за възстановяване и развитие, на чуждестранни инвеститори и на българското Министерство на икономиката и енергетиката.

Смята, че през последните 27 години България се е променила много, и в същото време, твърде малко. Българите имат право да пътуват свободно, но голяма част от тях не могат да си го позволят това. Българите имат право на стопанска инициатива, но предприемаческите им усилия са спъвани от мудна, некомпетентна и корумпирана администрация и съдебна система. Българите работят, но са работещи бедни. Бизнесът, който има капацитет да създава брутен вътрешен продукт, не получава институционална подкрепа. Тоталитарният режим официално си е отишъл, но родената от него мафия все още е тук и се е изродила и усъвършенствала в перфектно работещ олигархичен модел, който ограбва всеки ден.

Вярва, че „Да, България!“ ясно дефинира най-значимите проблеми пред българското общество, без разрешаване на които икономическият и духовен просперитет на нацията са практически невъзможни. Необходимо е справяне с корупцията и установяване върховенство на правото, чрез компетентна и почтена администрация и съдебна система. Държава, в която властват корупцията и некомпетентността и общество, което е лишено от категорична нетърпимост към тях, не могат да имат достойно настояще, нито бъдеще.

Лора иска достойно бъдеще за нейното семейство и деца в България. Убедена е, че „Да, България!“ обединява хора, които имат интелектуалния, професионален и нравствен капацитет за да отвоюват страната от мафията.

Интересува се от йога и аюрведа, обожава пътешествията. Има професионални интереси в областта на медиацията и други извън-съдебни методи за разрешаване на спорове. По време на следването си, активно участва в дейността на Университетската правна клиника, в различни студентски инициативи, в младежки организации с национална и международна дейност, фокусирани върху правата на човека, развитието на демократичните институции и установяването на върховенство на правото.

Предстоящи събития

Няма намерени резултати

Последвайте ни