Иван Червенков

Част от Национален съвет

Иван Червенков е софтуерен инженер и графичен дизайнер. От 20 години работи в сферата на компютърните науки и интерактивния дизайн. През последните 7 години участва в разработването на корпоративни софтуерни решения за пазара на недвижими имоти в САЩ. Завършил е Техническия университет в София.

През последните 4 години подкрепя и участва в граждански инициативи. Активно участва в инициативата „Гласувай без граници“, в подкрепа на референдума за електронното гласуване. Участва в инициативи за съдебна реформа и правосъдие.

Според Иван, гражданските инициативи показват силата на обществото и дават ясен знак на властта за проблемите; предлагат решения и подкрепа. За разлика от нормалните общества обаче, политическата корупция в България е превзела всички лостове на управление, и е на всички нива в държавата. Иван вярва, че гражданският натиск и битката с беззаконието трябва да се пренесат в зоната на действие на статуквото, с цел да се осъществят реални политики за борба с корупцията и разрушаване на порочния модел на управление на държавата.

Иван е роден и живее в София, израснал е в Дупница, на 41 години. Баща е на две деца – Миа и Пламен. В свободното си време се занимава с илюстрации, колажи и колективни електронни спортове, конструира дронове.

Иван Червенков

Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK