Генади Маринов Дишев е адвокат. От 1991 г. досега. работи в сферата на гражданското, корпоративно и административно право и съдебен процес. Два мандата е бил член на  Управителния съвет на Международната хотелиерска и ресторантьорска асоциация – световна неправителствена организация, призната от ООН като представител на туристическия бизнес. Притежава консултантска фирма.

Повече от 15 години се занимава със защита на правата на потребителите. Бил е член на УС и настоящ член  на неправителствената организация „Асоциация „Активни потребители. Никога не е бил член на партия.

За Генади България е най-приказната страна на света, която има всички нужни съставки, за да се превърне в „най-доброто място за живеене“ и знае, че това е постижима цел. Готов е да сподели познанията и опита си с всеки, който се интересува или има нужда.

Генади е роден в гр. Тетевен, на 51 години. Женен, има двама сина и един внук и те са неговата гордост. Обича планинския туризъм и пътешествията и е нетърпим слушател на рок и метъл.