Димитър Гачев – Дими

Част от Национален съвет

Димитър Гачев – Дими е роден през 1954 година в София. През 1979 се дипломира със специалност Дизайн в Националната художествена академия в София. Като член на Съюза на българските художници работи в областта на пространственото оформление и дизайна.

След промените през 1989 г. става съдружник и управител във фирма, специализирана в художественото оформление на музейни експозиции и щандове на панаирни изложения в страната и в чужбина. Сред постиженията на фирмата са експозициите на Националния исторически музей в резиденция Бояна, получил през 2002 г. Специалната награда за музеен дизайн на ежегодния Европейски музеен форум в Люксембург, връчена лично от Н.В. Фабиола – кралица на Белгия, Националния военноисторически музей в София, Музея на Гена Димитрова в Плевен, Историческите музеи в Русе, Банско, Кюстендил, Ботевград, Царево, Разград, Септември и много други.

Димитър Гачев – Дими е автор на историческите записки „Животът е един и заслужава да се изживее, дори от любопитство. Екземпляри от английският превод на книгата „You live your life but once“  се намират в Конгресната библиотека на САЩ и в библиотеката на Йелския университет.

В блогът си „Дими Гачев – коментари“ авторът публикува политически и исторически анализи и коментари.

Димитър Гачев е женен с две деца, студенти в чужбина и много се надява един ден, когато  завършат образованието си, България да се е променила така, че те с удоволствие ще се завърнат в нея.

 

Димитър Гачев - Дими

Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK