• Член на НС

Антонина Душева е адвокат с над 20 г. юридически опит в областа на гражданския процес, търговското и застрахователното право. Завършила е Юридическия факултет на Софийски университет „Св. Климен Охридски“.

През лятото на 2013 г. за пръв път изразява публично гражданската си позиция, като излиза на площада пред НС в протест срещу правителството на Пламен Орешарски. Включването в политическия проект ДА България е в резултат на осъзнатата идея, че недостатъците на политическата система трудно могат да бъдат променени от гражданското общество чрез външен натиск без политизиране.
До учредяването на ПП Движение ДА България не е участвала в други партии или граждански движения.

Антонина вярва, че разделението на властите е основен гарант за демокрацията, а балансът между личните свободи и обществения интерес не трябва да бъде нарушаван. Убедена е, че образованието и предприемачеството са основата на просперитета на България.

Антонина е родена в гр. Чирпан, на 44 години. Има една дъщеря – Мила, която учи в университет в Австрия. Свободното си време прекарва в разходки пеш и с колело. Обича да готви и да открива кулинарни изненади, когато пътешества.

Предстоящи събития

Няма намерени резултати

Последвайте ни