Антон Ангелов

Част от Контролна комисия

Антон Ангелов е роден в Казанлък, където е завършил е гимназия.

Антон има две дъщери, които живеят в чужбина. Владее руски, английски и иврит. Занимава се със скално катерене и се увлича по алтернативна история. Учил е право в Бургаския свободен универстет и история в Нов български университет. Завършил е Българско училище за политика „Димитър Паница“ през 2011 г. Работил е в различни български електронни издания като журналист и международен редактор. Специалист е по въпросите на Близкия изток, където е бил кореспондент.

Антон е съосновател и председател на гражданското сдружение „Гласуване без граници“, което е отличено през 2009 г. с наградата на БХК „Човек на годината“ в категория „гражданска доблест“. Бил е активен участник в гражданските протести в София от 2013-14 година срещу правителството на Орешарски, и е един от иниициаторите и основателите на неформалната гражданска организация „Протестна Мрежа“. Твърди, че без строеното от „Протестна Мрежа“, правителството на Орешарски нямаше да падне, и че дейността на организацията е довела до трайно изграждане на гражданско общество в България.

От декември 2016 г. е член на Инициативния комитет на „Да, България!“, като в момента е член на Националната контролна комисия на ПП „Движение Да България“.

Антон Ангелов

Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK