Национална кампания „Ти броиш“: Търсим 12 000 защитници на вота за ЧЕСТНИ и СВОБОДНИ избори

Как многократно да увеличиш стойността на гласа си за „Да, България!“:

  • Намери хората около теб, които не са сигурни за кого ще гласуват или се колебаят дали изобщо да го правят. Твоите родители, роднини, колегите, съседите и т.н.
  • Сподели с тях защо вярваш на “Да, България!” и защо ще гласуваш за нас. Зареди ги с твоя ентусиазъм. Направи го в разговор на живо или по телефона, пиши им във facebook и т.н..
  • Умножи силата на твоя глас: той вече е в пъти по-силен от схемите на платения вот! Колкото повече хора убедиш, толкова по-влиятелен е твоят глас.

Да говориш с околните за политика невинаги е лесно – „политика“ у нас е мръсна дума. И с основание. Въпросът е, че тук вече не става дума за политика. Става дума за това къде и как искаме да живеем. Става дума за разделителната линия между мафия и държава.

И на нас в началото не ни беше лесно да водим такива разговори. Но пък знаем колко са важни и как променят нагласите на хората около нас. И вече май се понаучихме 😉 Ето няколко съвета от нашия опит:

Когато другият се колебае и смята, че всички са маскари
На такъв събеседник обикновено обясняваме, че нашата формация е съвсем нова. И в нея е пълно с хора като него. Хора, на които просто много им е писнало и са решили да се политизират, защото са изчерпали всички други варианти за въздействие върху системата. Тези хора не са маскари. Тези хора сме ние. Ако искахме просто да влезем в политиката, има далеч по-лесни начини от създаването на изцяло нова формация два месеца преди изборите.

Когато другият е чул, че Христо Иванов е „провален министър“
На това отговаряме така: Христо Иванов е единственият министър, който стана и си тръгна от масата, на която всички останали си разпределят България все едно е баница. Христо пое поста на правосъден министър, за да направи съдебна реформа. Не му позволиха да я направи докрай, затова си подаде оставката. Дай Боже тази държава да има повече такива провалени министри.

Ако Христо Иванов искаше да е в схемите, щеше още да е на онази маса. Той не иска това. Иска да извади мафията от държавата, затова сега се връща с подкрепления от други почтени хора. Тези хора сме ние. Колкото повече сме, толкова по-бързо ще свършим това, с което сме се захванали.

Когато другият казва „Мен не ме интересуват политиката и изборите, аз си имам други грижи.“
Разбираемо е да си отвратен от политиката и политиците. Да ти е писнало да те лъжат. Да не искаш да си жертва на поредните празни обещания и нищо в живота ти да не се променя. Схемите и корупцията си вървят, само лицата се поразместват от избори на избори. „Да, България!“ е движение, създадено именно от хора, на които им е писнало едни партии да се разбират помежду си и нищо да не се променя. Забеляза ли как „Да, България!“ и Христо Иванов изведнъж се оказаха най-големият враг на политическото статукво, на медиите на #КОЙ, на главния прокурор? Трябва да има някаква причина да плюят толкова яростно по нас. Причината е, че не играем в схемите им и никога няма да го направим. И това ги плаши. Ако подкрепиш „Да, България!“, превръщаш гласа си в шамар в лицето на мафията!

Когато другият смята, че всичко е предрешено
Нищо не е предрешено, всичко зависи от нас. Не, гласът ти няма да се изгуби, ако гласуваш за „Да, България!“. Просто мафията иска да мислим така. И дава много пари, за да ни го казва през всевъзможни медии и „авторитети“. Тя така работи. С димки и криви огледала. Това ѝ е единствената сила – да те убеди, че си слаб и нищо не зависи от теб. Истината е друга. Истината е, че ние сме повече и имаме план как да им счупим схемата. Гласувай сега за „Да, България!“, убеди и твоите близки да го направят. И тогава ония, дето издават книги за нас, ще бъдат безсилни! Нека на техния 200-хиляден тираж от лъжи отвърнем със смелост в тираж от поне 200 хиляди гласа.